Populære kunstmuseer at besøge i Europa?


Mens mange af os elsker at rejse rundt i verden for at opleve nye kulturer, kan et besøg på et kunstmuseum være en fantastisk måde at udforske Europa på. Europas kunstmuseer er hjemsted for en enorm samling af unikke, historiske og kulturelle skatte, som alle er værd at se. Nedenfor er en liste over de mest populære kunstmuseer i Europa, der er et besøg værd.

1. Kunsthistorisches Museum i Wien: Dette museum blev grundlagt af kejser Franz I Joseph af Østrig-Ungarn og er det største kunstmuseum i Østrig. Museet rummer et overvældende indhold af malerier, skulpturer og bogudsmykninger, herunder store dele af den samling af de østrigske Habsburg påloftskollektioner.

2. Prado Museum i Madrid: Prado-museet er et berømt spansk kunstmuseum med fokus på europæisk billedkunst fra det 16. til det 19. århundrede. Museet har hele 15 foyers fyldt med fantastisk kunst, herunder værker af Velazquez, Goya og Bosch.

3. Louvre Museum i Paris: Louvre-museet i Paris er blandt de mest berømte og besøgte kunstmuseer i verden. Her ligger en samling af verdensmestre, herunder Mona Lisa, med over 35.000 forskellige objekter fra forskellige perioder og lande.

4. National Gallery i London: Den Nationale Galleri står som det største kunstgalleri i England. Det praler af et bredt udvalg af værker fra gamle mestre som da Vinci og Michelangelo sammen med moderne værker af Gauguin og Cézanne.

5. Hermitage Museum i St. Petersborg: Dette imponerende museum blev oprettet af Catherine den Store og huser nogle af verdens bedste kunstsamlinger bestående af mere end 2 millioners genstande! Værelserne bevarer enkelte stykker fra snesevis af udstillinger af skulptur, billeder til glas- og porcelænsudstillinger.

I Europa har vi heldigvis den privilegium at have det største udvalg af verdens mest populære kunstmuseer og arkiver. Der er mange forskellige kunstmuseer, men her er fem af de mest populære og værd at besøge!

1. Louvre Museum, Paris – Dette museum er sandsynligvis det mest berømte museum i verden. Museet er fyldt med kunstskatte fra forskellige perioder og civilisationer, herunder Leonardo da Vinci’s Mona Lisa. Det opfordrer alle besøgende til at lære mere om kunsthistorie.

2. Vatican Museums, Rom – Vatican Museums er et af de mest berømte religiøse museer i verden. Her kan du finde mange kunstsamlinger, der vidner om historien om Vatikanet. En af højdepunkterne af dette museum er Stanze di Raffaello, hvor du kan se nogle af Rafaello’s mest imponerende malerier.

3. Prado Museum, Madrid – Prado Museum er berømt for sine samlinger, der spænder fra renessancens italienske retter til udvalget af Kunst fra spanske og europæiske mestere som Goya og Velazquez. Museet udforsker noter om de fleste europæiske skoler og bevarer et flot arkiv med billedhuggerarbejder fra det 15. århundrede til nutiden.

4. National Gallery, London – National Gallery er velbesøgt for en årsag. Her kan du finde et meget stort antal billeder fra de største europæiske kunstere, herunder Rembrandt, Renoir og Da Vinci. Det bevarer et af Europas fineste samlinger af religiøst, mytisk og historisk maleri.

5. Kunsthistorisches Museum Wien, Wien -Kunsthistorisches Museum Wien praler af en kombination af arkiver og artefakter fra blandt andet César med Renaissance-malerier. Det har utrolige reminiscenser fra 17th århundredes Hapsburgers imperium såvel som meget udvalgt romerske skulpturer og keramik.